Flora Fauna Project Presenterar


Merry.Go.RoundDansteater av koreograf Maria Nilsson Waller.


Dansare: Marcia Liu (CHN), Mikel Aristequi (ESP), Elin Hedin (SWE), Kevin Coquelard (FRA) och Sara Ezzell (USA). 


Musik: Stace Gill/The Sei (Sentient)


Ljusdesign: Maria Nilsson Waller


Ljuddesign: Maria NIlsson Waller med inslag av Je Suis!, Erik Satie, Tristan och Isolde/Maria Callas, Petula Clarke, Orpheus och Eurodike/Metropolitan opera, Janis Joplin, NASA's ljudupptagningar från vårt solsystem och The Sei. “deepf-felt, heartfelt, exquisitely tender” **** The Arts Review---


 


Merry.Go.Round är både dans och teater, rörelse och poesi. Musiken är en blandning av svensk jazz, opera, pop och NASA’s inspelningar från vårt solsystem. Det är en föreställning full av improvisation och närvaro, olik det mesta och svår att sätta ord på. Press har bland annat beskrivit den som “stor och filmisk, som ett intro till en okänd värld” (Malin Palmqvist, Länstidningen, 2017), och “striking images, pure emotion”. (Seona Mac Reamoinn, The Irish Times 2017)


Mellan 2012 och 2017 skapade Maria Nilsson Waller tre dansstycken; som alla hade utgångspunkt i våra sista oägda platser - terra nullius. Det första, Last Land, var en resa i fantasin till Antarktis och Bir Tawils öken, följt av Founder - en djupdykning ned till vår okända och oåtkomliga havsbotten. Merry.Go.Round är det sista stycket i serien, där vi blickar ut i rymden och mot mänsklighetens okända framtid. 


Genomgående för alla stycken och för Flora Fauna Project's arbete är att de på olika sätt belyser vår skiftande relation till miljön och naturen och tittar närmare på det okända - gränslandet där vetenskap får ge vika för myten. 


Merry.Go.Round (karusell på svenska) väver här också in den romantiska myten - alla dessa historier och idéer om kärlek, romantik och relationer som dominerat västvärlden sedan tidig medeltid. Det är ett stycke om hemlängtan och våra hjärtans längtan. Genom loopar och omloppsbanor, i en dans som är lika mycket kosmisk som vardagligt mänsklig, tumlar de fem dansarna om varandra i en värld som ibland verkar söndertrasad av post-romantisk stress disorder, och ibland rymmer skönhet och harmoni. Vad händer när våra vägar korsas? Hur kan vi hålla samman om våra vägar går isär? Är vår kärlek tillräcklig för att ta hand om varandra och vår planet?


Stycket är skapat i nära samarbete med ensemblen i en process där improvisation varit viktig.

De fem internationella dansarna för alla med sig personliga uttryck och förmågor till verket. Deras tidigare erfarenheter inkluderar bla danskompanier som DV8, Sasha Waltz, Berlin Philharmonic, Irish Modern Dance Theatre, Kommun Koreograf Helsingborgs stad, Kgl Operan, Junk Ensemble och United Falls.
---. 
I gränslandet till det okända, guidade av myt, folklore och vetenskap står vi nu, mitt i en tid av förändring. Vi hoppas att ni vill dela en kväll med oss, njuta av några av Europas bästa dansare, och att vi tillsammans sen kan få uppleva, dela och fundera kring livets skönhet och skörhet några varv till.


Denna turné genomförs med stöd av Kulturrådet och är en del i Flora Fauna Project's långsiktiga plan för ett mer ekologiskt sätt att turnera.MERRY.GO.ROUND 2022Choreography, Design, Concept: Maria Nilsson Waller

Dramaturgy: Stace Gill

Assistant Producer: Thomasine Boris-Möllerwww.florafaunaproject.com